O idee excelenta de la mamica Nadina, care ne trimite retete delicioase din care putem sa ne inspiram pentru piticii nostri!
Ingrediente
1 kg cartofi
1 morcov
1 ardei
1 dovlecel
praz sau 1 ceapa verde
2 oua
100 g parmezan ras (daca nu aveti, inlocuiti cu cascaval)
150 g mozzarella
unt
pesmet
1 kg cartofi
1 morcov
1 ardei
1 dovlecel
praz sau 1 ceapa verde
2 oua
100 g parmezan ras (daca nu aveti, inlocuiti cu cascaval)
150 g mozzarella
unt
pesmet
Mod de preparare
Cartofii se curata si se pun la fiert. Cand cartofii sunt fierti bine se zdrobesc ca pentru piure si se lasa la racit. Intr-o tigaie am pus la innabusit cu o cescuta de apa legumele taiate cubulete cam 10 minute pana cand s-au inmuiat, apoi le-am pus la racit. Cand s-au racit, am amestecat bine piureul, legumele, ouale, mozzarella si parmezanul (se pastreaza putin parmezan pentru pus deasupra placintei).
Cartofii se curata si se pun la fiert. Cand cartofii sunt fierti bine se zdrobesc ca pentru piure si se lasa la racit. Intr-o tigaie am pus la innabusit cu o cescuta de apa legumele taiate cubulete cam 10 minute pana cand s-au inmuiat, apoi le-am pus la racit. Cand s-au racit, am amestecat bine piureul, legumele, ouale, mozzarella si parmezanul (se pastreaza putin parmezan pentru pus deasupra placintei).
Am tapetat o tava de chec cu unt si 2 linguri de pesmet, am pus compozitia obtinuta, am nivelat suprafata cu o lingura si am presarat parmezanul pus deoparte. Am bagat in cuptorul incins la 180 grade Celsius circa 50 minute.
Aceasta placinta este fenomenala. Piticul meu de 15 luni a papat cu mare placere.
Pofta buna!
(Visited 263 times)