Recomandari de carti pentru elevi (clasa a V-a)

Am intrat din nou in minunata lume a cartilor pusa la dispozitie de cea mai mare librarie online din Romania si am descoperit doua carti pentru a ne completa biblioteca de acasa.

Am optat mai intai pentru un dictionar al personalitatilor straine din istoria Romaniei.

Stiti, de pildă, cine a fost Baba Novac, cel care a dat numele uneia dintre cele mai mari strazi din Bucuresti? Capitan de haiduci sarb, Baba Novac a fost comandantt fidel al lui Mihai Viteazul, alaturi de care a participar la obtinerea victoriilor de la Turcu si Nicopole.

Dar cea mai mare personalitate straina care a marcat intr-un mod fantastic istoria Roamaniei a fost, din ucntul meu de vedere, regele Carol I.

Dictionarul cuprinde 250 de personalitati din Antichitate pana la sfarsotul celui de-al doilea Razboi Mondial, de la monarhi, sefi de stat, diplomati, persoane care care au influentat istoria romanilor, actionand sau activand pe teritoriul romanesc.

Dictioannarul Persoanlitati straine in istoria Romaniei a fost publicat la editura Meronia, in 2011, si poate fi comandat de pe site-ul libris, de aici.

Si pentru ca imi place sa ii ofer lui Alexandru mici bucurii (el nu le percepe asa, dar imi va multumi peste ani si ani), nu puteam rata ocazia sa nu achiztionam o noua culegere de matematica. De data aceasta, este vorba despre o culegere de intrebari, exercitii si probleme pentru clasa a V-a, coordonata de Mircea Fianu si publicata de editura Corint.

Este o lucrare extrem de utila, dar ce imi place cel mai mult este ca la finalul fiecarui set de probleme exista cate o intrebare sugubeata, menita sa puna mintea copiilor la treaba.

Am sa las aici un exemplu si astept sa imi dati raspunsul. 🙂

Doi prieteni, discutand intre ei:

– Cate pisici ai acasa?

– Trei sferturi din numarul lor sit rei sferturi de pisica.

                                               Poti afla numarul pisicilor?

(Raspuns: 3 pisici)

(Visited 51 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.