Cea mai faina idee de cadouri educative pentru copii!

Am descoperit cea mai tare idee de cadouri educative pentru copii!

Mai ales pentru copiii din ziua de astazi care au toate jucariile posibile si imposibile, cum poti surprinde un copil de ziua lui, sa ii oferi ceva unic si special, educativ in acelasi timp? Majoritatea copiilor isi doresc un animal de companie sau un pestisor macar. Grea incercare pentru parinti, mai ales pentru cei care stau la bloc si e destul de greu sa tii in casa si un animalut. Si atunci cum ii putem responsabiliza pe copii, oferindu-le la propriu si la figurat un cadou CU SUFLET?

Ei bine, EcoSphere este un astfel de cadou viu, care reprezinta viata in miniatura si inteligenta ei, practic o versiune simplificata a ecosistemului planetei noastre.

EcoSphere este considerata un proiect stiintific, ea reprezentand, de fapt, un rezultat al cercetarilor in domeniul tehnologiilor spatiale pentru NASA. Practic, cercetatorii NASA au descoperit ca diferite colonii de microbi, alge pot rezista aparent la infinit în vase de laborator inchise. Pe acelasi principiu functioneaza si EcoSphere, in sensul ca ea nu se bazează pe schimbul de materie cu nicio parte din afara sistemului.

Cum functioneaza? Ecosphera este un ecosistem inchis ce contine apa de mare filtrata, creveti, corali si oxigen. Ea functioneaza de una singura, singura responsabilitate (de altfel majora) a copilului este sa expuna ecosfera la lumina zilei, macar cateva ore pe zi.

Singura influenta externa este lumina. In interior totul se intampla intr-un echilibru extraordinar:

  • Algele produc oxigen prin fotosinteza. Pentru aceasta au nevoie de lumina si de dioxid de carbon.
  • Crevetii respira oxigenul produs de alge si se hranesc cu bacterii si cu alge. Deseurile produse de creveti sunt transformati de bacterii in substante nutritive pentru alge.
  • Atat crevetii cat si bacteriile produc dioxid de carbon, necesar algelor in procesul de fotosinteza.
Ecosphere

Va las mai jos un filmulet ca sa va dati seama exact cum functioneaza aceste minunatii:

Alexandru ma bate de mult timp la cap ca ar dori sa aiba si el un catel..sau macar un iepuras, sau macar un pestisor mic intr-un acvariu. Dar cred ca am gasit solutia perfecta sa ii indeplinesc dorinta de a avea grija de ceva VIU, cu viata, care sa nu ma incurce prea tare prin casa. 🙂

03_MS

Iar ecosfera aceasta de 13 cm ar fi perfecta pentru el, mai ales ca e si la varsta cand e fascinat de orice legat de stiinta si cum functioneaza viata pe pamant. Nu mai zic ca e perfecta si ca obiect decorative in casuta noastra! 🙂

Ar fi ideal si ca proiect stiintific pentru colegii de clasa lui.

Voi ce idei de cadouri educative pentru copii aveti?

(Visited 224 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.