The power is YOURS! Cum salvam eu lumea la 10 ani

Va mai aduceti aminte de Captain Planet, eroul care venea sa salveze o planeta indreptata spre pieire, de nepasarea oamenilor? Exact asa cum se intampla si in zilele noastre. Cu cele cinci inele magice trimise catre cinci tineri din intreaga lume, fiecare avand la dispozitie o putere absoluta: Focul, Vantul, Apa, Pamantul si, cea mai importanta dintre ele, Inima?

Atunci cand cei cinci prieteni isi uneau inelele aparea Captain Planet, venit sa lpte impotriva celor care doreau sa distruga Planeta.

Ei bine, acest desene animat minunat mi-a marcat copilaria. Erau anii 90, exact la vremea cand eu aveam in jur de 10 ani si descopeream ca lumea inseamna mult mai mult decat universul meu apropiat format din familie, scoala si prieteni. Era perioada cand am invatat ca Eu reprezint mai mult decat un individ ca multi altii pe planeta asta si ca pot contribui cu ceva la crearea unei lumi mai bune. Incepand chiar cu gesturi marunte, de la aruncatul deseurilor la cos (era perioada cand aparusera si in Romania sucurile in ambalaje din plastic iar conceptul de reciclare nu prea exista) pana la gesturile profunde de iubire neconditionata. Si imi imaginam mereu ca port pe deget inelul Inima si ca astfel pot salva planeta de la pierzanie.

Am invatat atunci ca pana la urma, Iubirea este cea care ne poate salva pe noi de noi insine si de raul din noi.

Era o gandire simplista de copil de 10 ani, dar atat de profunda si cuprinzatoare pana la urma, pentru ca sintetizeaza in ea singura solutie care ne poate salva: Iubirea! Iubeste-te pe tine, Iubeste-ti aproapele, iubeste planeta pe care traiesti!

The power is YOURS! – vorba lui Captain Planet 🙂

Piticul meu cel mare se apropie si el usor de varsta de 10 ani. Mai are putin pana acolo, dar copiii din ziua de azi sunt oricum asa precoce si au o inteligenta care ne uimeste de multe ori pe noi, adultii. A descoperit si el lumea desenelor animate, dar incerc sa il indrept spre acele desene cu o tenta educativa, din care sa traga anumite invataminte.

Si mare ne e bucuria cand am aflat ca in curand, Cartoon Network lansează o nouă serie din Ben 10, serialul de animație în care Ben Tennyson, un băiat de 10 ani, salvează lumea cu ajutorul prietenilor săi și cu un dispozitiv-ceas, Omnitrix, cu care se poate transforma în 10 creaturi, fiecare cu o anumită putere.  Producătorii au decis ca de anul acesta Ben 10 să aibă din nou 10 ani, asa ca sunt sigura ca Alex va devein fanul lui numarul 1.

p.s. Tu cum salvai lumea la 10 ani? 🙂

(Visited 73 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.