100 de experimente rapide pentru copii

Astazi, la sectiunea Ce mai citim copiilor, va prezentam Stiinta în 5 minute: peste 100 de experimente rapide pentru copii(Jean Potter).

Alex (7 ani) este la varsta marilor curiozitati, cand vrea sa afle totul despre tot. E un mic cercetator in devenire, este fascinat de tot ce tine de stiinta si face tot felul de experimente stiintifice. Asa ca Stiinta în 5 minute: peste 100 de experimente rapide pentru copii nu putea sa ne prinda mai bine.

Cartea poate fi achizitionata separat sau, mult mai avantajos, intr-un pachet de 5 carti intitulat Micul Cercetator, care cuprinde urmatoarele 5 titluri:

Pachetul cuprinde urmatoarele carti:

Stiinţa în 5 minute: peste 100 de experimente rapide pentru copii contine instructiuni facile care ii ajuta pe copii sa poata derula peste 100 de experimente, impartite pe mai multe sectiuni: energia, gravitatia, magnetismul, lumina, corpul omenesc etc.

Copiii invata cel mai bine empiric, prin experimente, pentru ca in acest mod percep lumea inconjuratoare mai usor. Metoda experimentelor este atractiva pentru copii si ii ajuta foarte mult sa inteleaga cum functioneaza lumea.

Deruland experimetele din carte, copiii pot intelege:

– cum poate aerul sa impinga obiecte, sa ridice lucruri sau sa faca mingile sa sara;

– ce se intampla daca ne uitam mult timp la o culoare;

– ce anume determina obiectele sa pluteasca;

– de ce umbrele isi modifica dimensiunile pe parcursul unei zile etc

Fiecare experiment este detaliat privind: materialele sau ustensilele necesare, procedura si, bineinteles, explicatiile. Experimentele sunt la indemana tuturor iar materialele necesare sunt usor de procurat, de cele mai multe ori experimentele necesita lucruri sau obiecte usor de gasit in orice casa: hartie, apa, foarfece, sfoara, o punga de plastic, o scobitoare, plastilina etc

 

(Visited 339 times)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.